måndag 7 december 2009

nyårskrönika 2009 del 1

Okej dags för årskrönikan över det här jävla jobbiga året, som dock hade sina jävla fina fina stunder! Vi börjar med den första halvan av året.


JANUARI
Nyårsafton firades hemma hos mig. Det kom en hel del folk. En tjej förstörde min fina femtiotalsbyrå. En kille kastade sönder mina muggar vid tolvslaget. Jag tjuvfilmade festen under 15 minuter och det är det roligaste klippen som jag någonsin sett ungefär. Sedan gick vi vidare till en svartklubb med fri bar. Jag blev försedd med en champagneflaska. Jag satt i ett badkar och sjöng och drack champange. Sedan gick en dörr sönder till toaletten så varje gång någon var tvungen att kissa fick någon hålla fast dörren. Haha.


Nyårsafton. Jag, Gabrielle och Christian.

Var sjukskriven och hade en jävla massa problem med doktorer hit och dit. Det blev så jävla jobbigt med allt jobb att sjukskriva sig att jag sket i att sjukskriva mig och jobbade istället. Jag hatade den svenska sjukvården så mycket att jag ville mejja ner alla med maskingevär. Känns som jag bara var nere och sjuk hela tiden. Jag fick körtelfeber och låg i sängen konstant i flera dagar.

Och så går han där, till ett tåg för att åka 50 mil och jag har ingen aning. Jag öppnar dörren och det blir en oändlig kram. Och han satt på mitt golv och grät, har aldrig sett någon gråta så mycket. Klumpen i halsen och små små andetag. Ordet kanske. Måste undersöka, analysera, vända och vrida på ordet. Kanske. Kanske.


Och jag blev tillsammans med Jonathan. Kort men intensivt. Har inte så mycket mer att säga om det. Fram och tillbaka till Stockholm.


Moa, jag och Victor i Stockholm.


Världens finaste Daniela på hennes födelsedag.

Jag skrev jättemycket texter. Och jag firade Daniela som fyllde år med sushimiddag och ballonger. Jag lyssnade en massa på The National. Dag ut och dag in. Jag har en viss känsla från januari som jag inte riktigt kan släppa. Snöfall och de långa promenaderna, och spårvagnsresorna och tågresorna och blåsten och de vindstilla träden och orken och allt det andra.


FEBRUARI


Jag och Jonathan hemma hos honom.

Hängde hur mycket som helst i Stockholm. Gabrielle flyttade och hade en episk inflyttningsfest. Umgicks en massa på dagarna med Gabrielle.

Vi dricker vårt vin ur den blå flaskan och viskar lite hemligheter i varandras unga öron och hoppar lite i en säng och vi springer omkring och pratar med människor som aldrig säger något viktigt för vi har redan allt det viktiga inlindat runt våra hjärtan och vi målar läppstift på varandra och hoppar på en spårvagn och en annan kanske spårvagn nummer sju och vi dansar ner för en gata och en annan gata och du har din röda klänning och din lilla ameliefrisyr och jag har min lilla hatt och min vita lugg och vi hoppar upp och ner och röker inomhus på någon svartklubb någonstans och jag har för mycket sprit under huden jag behöver tröst jag behöver kram jag vill gråta mig till sömns men spinner svarta trådar längs mitt ansikte på en gata mitt i göteborg och du finns där du finns här och jag lindar dig runt mitt hjärta tillsammans med allt det viktiga.
Jag och Gabrielle på hennes inflyttningsfest.

Jag minns egentligen inte mycket av den här månaden alls. Jag slutade med min medicin en gång för alla. Den var en riktig jävla kaotisk tid som förstörde mycket för mig. Vill bara glömma bort den här månaden. Begrava den långt ner.MARS
Jag och Jonathan gjorde slut. Kort och intensivt som sagt. En riktig emotid. Tur att man repar sig och snabbt som fan gick det också. Gillar min kropp och mitt huvud. Jag läste Kerstin Thorvall och andra böcker hela dagarna när jag inte jobbade. En riktig skitmånad var det till en början. Men sen träffade jag en jättefin människa. Vi hånglade på första dejten. Vet inte om man får göra så. Men det fixade sig i alla fall så det spelar nog inte så stor roll.

ett suckande tomt Stockholm med sin tunga morgonandeträkt
mot mina bleka livlösa kinder och
väskan är tyngre än någonsin
räknar stegen, ökar antalen för varje gång
och tittar bakåt, sneglar försiktigt över axelnTog i princip inga bilder alls. Här är jag i hatt i alla fall en fin vårdag.


APRIL
April var en riktigt fin månad! Det började bli fin vår och allt kändes som det skulle börja ordna sig. Jag jobbade ihjäl mig och fick inte riktigt allt att gå ihop men det var okej ändå. Jag bjöd mina vänner på sushimiddag och vi hängde ute på berget och drack öl och hade det fint. Jag gick på en fest med masktema och badade med Gabrielle i ett badkar en hel natt.


Sushimiddag hemma hos mig.


Jag på berget.


Jag och Gabrielle på berget.
Fest med masktema.

Somnade sittandes med en cigg i handen, lyssnades på Band of Horses. I see every word before me, there was "birthday", "sex" and "sleep". The world is such a wonderful place. Och gick hem, alldeles naken - fast med kläder på. Nakna handflator och nakna fötter. Det kändes som sommar fast det inte är sommar. En viss lukt eller känsla bara. Som jag skrev.

Jag fick reda på att jag har fått astma och det kommer döda mig i princip. Hostan från helvetet i resten av mitt liv. Jag älskar't. Och så fick jag alla dom här beundrarmailen av någon i Stockholm som gillar mig mer än vad jag själv gör. Och jag vet fortfarande inte vem han var.


MAJ

Jag var på grillfest hos David i hans stora hus med mina vänner Gabrielle och Daniela. Senare firade vi valborg i Slottsskogen. Vi gick på svartklubbar uppe på berg och Robin hälsade på hemma hos mig och bror. Jag och Gabrielle gick på en fest med masker på oss så ingen skulle se oss. Jag somnade på en gräsmatta och gick hem klockan nio på morgonen. Det var the time of my life ska jag säga er. Fick hänga en jävla massa på akuten i och med astman och blodhostan.


Häng med Daniela i en park.


Valborg.

Och jag fyllde tjugotre jordsnurr. Jag fick en fin tårta av en fin kille jag gillade en jävla massa. Började fota för Djungeltrumman. Hängde massa med Daniela på hennes balkong. Drack vin och rökte cigaretter tills solen gick ner. Jobbade arslet av mig på skitjobb.


På svartklubb med maskerna på.

Det var fester överallt, på berg, i studentkorridorer, i bilar, på tak, i parker och i övergivna fabriker. Det var en riktigt tröttsam men rolig månad.


Tåg till Jämtland.

Jag åkte till Östersund i slutet av maj för att fira en systers student och en annan systers bröllop.

SLUT.

5 kommentarer :

Jakob sa...

Kul läsning! Säga vad man vill men du har verkligen många härliga bilder att visa upp från året som gått. Ser fram emot fortsättningen :)

emilie anna evelina sa...

tack! :D det kommer mera snart! ska bara orka skriva om tre månader till. mycket mer händelserika månader :D

su sa...

please, translate it into english:p i love your blog, greetings from warsaw!

Chrippe sa...

kände mig tvungen att skriva någonting. men kommer inte på något bra. du är så fin.

sissel sa...

bra, wow fint. äh, vet inte. du är så duktig!